Till vänster: Tegsbron i Umeå där olyckan inträffade. Till höger: Olycksbilen som beslagtagits av polisen. Foto: Aftonbladet/Patrick Trägårdh

Tonåringar påkörda av rattfyllo

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonåringar fick föras till sjukhus, en av dem med allvarliga skador, sedan de blivit påkörda av en berusad bilförare på en bro i Umeå. Bilföraren greps, misstänkt för grovt rattfylleri.

Bilföraren körde upp på trottoaren och körde på de tre ungdomarna bakifrån, uppger Dan Andersson, vakthavande befäl vid Västerbottenspolisen.

En 15-årig pojke fick allvarliga skador, enligt akutmottagningen på universitetssjukhuset i Umeå. De två 14-åriga flickornas skador beskrivs som moderata respektive lindriga. Alla tre vårdas på intensivvårdsavdelningen, enligt uppgifter från NUS på fredagen.

Misstänkte läraren i Umeå

Enligt uppgifter till Aftonbladet, ska föraren av olycksbilen ha fortsatt 40-50 meter efter att ha kört på de tre, och sedan chockad ha klivit ut ur bilen.

– Han grät och hade blod på händerna och glassplitter i knät, säger ett vittne till tidningen.

Tegsbron stängdes av efter olyckan men kunde senare på torsdagskvällen öppnas igen.

Föraren, en man i 50-60-årsåldern, misstänks utöver rattfylleri även för grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till kroppsskada. Också han vårdas på sjukhus efter olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkte läraren i Umeå

Mer i ämnet