Utförde fräck stöld genom att köra in i grind

Uppdaterad
Publicerad

Igårnatt hade någon kört in med en skåpbil genom dörrarna till Ansia Campings reception. I natt utsattes ett annat företag för samma sak.

Under natten mot fredag har någon eller några forcerat grinden till ett byggföretag med ett fordon. Därefter har gärningsmannen gått in på kontoret och stulit datorer från företaget innan denna lämnat platsen.

Polisen har larmats om ytterligare stölder i Lycksele under natten. Två bilar påträffades i ett dike strax utanför centrum vid 05.20-tiden på fredagsmorgonen. Bilarna misstänks vara stulna och polisen är nu på plats för att säkra spår.

– Det är för tidigt att säga om händelserna har något samband, säger Marie Andersson vid polisens regionledningscentral.

Under natten mot torsdag drabbades Ansia camping av att någon körde in med en minibuss rakt in i receptionen – och fastnade. Ett företag i staden drabbades samma natt av inbrott och ytterligare ett annat företag av inbrottsförsök. Om det finns något samband mellan nattens händelse och gårdagens händelser är ännu oklart.

– Polisen har varit där i natt och kommer att åka dit i dag igen för fortsatta utredningsåtgärder. Sedan får polisen utreda de här händelserna och tidigare händelser och se om det finns något samband, säger Marie Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.