Polisbilar på plats i Robertsfors. Foto: Patrik Samuelsson/SVT.

Ytterligare person anhållen för knivattack

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig knivhöggs i Robertsfors. En 19-årig man anhölls misstänkt för att ha utfört dådet. Nu har en 20-årig kvinna anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Det var under onsdagskvällen som tre ungdomar i Robertsfors hittade en knivhuggen 16-åring. Ungdomarna hjälpte tonårspojken och larmade polis och ambulans.

Senare på kvällen greps och anhölls en 19-årig man, som misstänkt ha utfört dådet. Nu har ytterligare en person, en 20-årig kvinna, anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsöket.

Mordförsök i Robertsfors

– Vi har hört personen och ska genomföra fler förhör, säger Olle Andersson, chef för grova brott i Umeå.

Kvinnan förekommer i flera avsnitt i brottsregistret sedan tidigare, men oftast som målsägande. Just nu pågår en utredning där kvinnan är inblandad i en grov misshandel, som målsägande.

Kan det hänga ihop med knivdådet?

– Vi utreder alla tänkbara motiv, men det är för tidigt i utredningen för att kommentera det, säger Olle Andersson.

Bra bild av vad som hänt

Under fredagen hoppas polis även kunna ha ett första förhör med 19-åringen. Dessutom har man planerat in ett förhör med den skadade 16-åringen, som vårdas på sjukhus.

Har ni börjat få en bra bild av vad som hänt?

– Ja, det tycker jag. Det är ett mycket gott utredningsläge. Men jag vill inte berätta vilken bild vi har fått fram ännu, säger Olle Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Robertsfors

Mer i ämnet