Robert Gustafsson skulle ha spelat huvudrollen i spelfilmen. Foto: TT

Robert Gustafsson hoppar av ”Tårtgeneralen”

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Robert Gustafsson hoppar av filmatiseringen av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons bok ”Tårtgeneralen”.

Inspelningen av filmen ”Tårtgeneralen” var först planerad att ske under våren 2016, men flyttades fram till våren 2017.

Spelfilmen är tänkt att spelas in till stor del i Köping och även i Arboga. Produktionsbolaget har tidigare eftersökt både statister och tidstypiska föremål av Köpingsborna. Persbandt hoppar in istället

Tycker manuset brister

Men nu väljer alltså skådespelaren Robert Gustafsson att hoppa av projektet, då han menar att manuset är för dåligt.

”Då filmmanus inte nått upp till en tillfredställande nivå har Robert Gustafsson nu valt att tacka nej till produktionen”, skriver hans manager i ett pressmeddelande.

”Robert låter hälsa att det är med vemod han fattat detta beslut eftersom boken är en favorit och att historien om excentrikern Hasse P/Tårtgeneralen ligger honom varmt om hjärtat”, fortsätter pressmeddelandet.

Bygger på en sann historia

Tårtgeneralen bygger på de händelser som inträffade i Köping våren 1985, då Jan Guillou i tv utsett Köping till Sveriges tråkigaste stad.

Entreprenören Hasse P ville då motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta och samtidigt sätta guldkant på sitt otursförföljda liv och ge Köping en plats på världskartan.

Tårtgeneralen är Filip och Fredriks spelfilmsdebut. Filmen har bland annat fått stöd på en miljon kronor från Köpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.