Foto: TT

Inspelning av ”Tårtgeneralen” skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen skulle ha startat nu till hösten men spelfilmen som ska regisseras av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson skjuts nu upp.

Boken Tårtgeneralen bygger på de händelser som inträffade i Köping våren 1985, då Jan Guillou i tv utsett Köping till Sveriges tråkigaste stad.

Entreprenören Hasse P ville då motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta och samtidigt sätta guldkant på sitt otursförföljda liv och ge Köping en plats på världskartan. Robert Gustafsson är redan klar att spela Hasse P. Men nu skjuts alltså inspelningarna upp, troligtvis till nästa vår.

– Det senaste jag hörde var att den skjuts upp till våren. Det hade kanske något att göra med skådespelarna som inte är tillgängliga just nu, säger Pernilla Rönnlund på Köpings turistbyrå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.