Klart: Direktören slutar

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen beslutades att Västmanlandsmusikens vd Dag Celsing slutar vid årsskiftet – får ett avgångsvederlag på cirka 1,5 miljoner.

Det är på styrelseordförande Anders Teljebäcks (S) initiativ som Dag Celsing nu lämnar sitt uppdrag.

– Det här har varit fantastiska år. Jag har mött publik och arrangörer som har varit glada över att få så fin musik, inte minst ute i länet hos de små arrangörerna i Skinnskatteberg och Norberg, säger Dag Celsing.

Han får 22 månadslöner i avgångsvederlag – totalt omkring 1,5 miljoner kronor.

Facklig kritik

På grund av underskott i budgeten har simfoniettan varit hotad och i våras beslutades att musikerna ska gå ner i arbetstid, från 60 till 50 procent.

Senare har Västmanlandsmusikens ledning fått kritik från facket för brister i arbetsmiljön.

Har det något samband med att du slutar nu?

– Det sista var en anka. Vi hade redan satt igång och gjort medarbetarundersökning. Det har inget med det här att göra. Däremot förstår jag att musikerna har varit missnöjda med nedgången från 60 till 50 procent. Men jag har agerat på styrelsens uppdrag. För att kunna ha en högre anställningsgrad behövs mycket mer pengar, och de pengarna har vi inte fått, säger Dag Celsing.

Han fortsätter fram till årsskiftet, och gör budget och verksamhetsplan för 2017.

Samtidigt pågår rekryteringen av en ny vd. Under tiden är kommunikationschef Michael Käck tf vd för Västmanlandsmusiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.