Magnus Larsson (C)

Nya miljoner ger 16 tjänster

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona kommun satsar åtta-nio miljoner kronor för att lösa resursbristen inom socialtjänsten. Det skriver kommunalråd Magnus Larsson (C) i ett pressmeddelande.

Förstärkningen innebär enligt pressmeddelandet att man anställer cirka 16 personer.

– Det handlar om 8-9 miljoner för 2015 för att uppnå en trygg och säker socialtjänst som också kan arbeta förebyggande, säger ansvarigt kommunalråd Magnus Larsson (C) i pressmeddelandet.

Yara

Vakanta tjänster på familjestöd ska tillsättas och fyra nya tjänster ska avsättas till förebyggande arbete, skriver Magnus Larsson.

Formellt beslut i maj

Fältgruppen ska också återupptas och ”deras arbetssätt ska utvecklas”.

– Nu ska vi klara den lagstadgade delen samtidigt som vi kan arbeta förebyggande för att vända en negativ utveckling. Inte minst får personalen nu arbetsro, säger Magnus Larsson i pressmeddelandet.

Det formella beslutet kommer enligt honom att tas i kommunstyrelsen och fullmäktige i maj.

Rapporterat om stora problem

I mars utlovade Magnus Larsson mer pengar till Socialförvaltningen för att lösa den kris som råder inom förvaltningen.

Socialförvaltningen har själva rapporterat till kommunen om en verksamhet där personalen går på knäna samtidigt som kostnaderna skjuter i höjden.

Blekingenytt har tidigare berättat att Socialförvaltningens ledning menade att de skulle behöva säga upp över 32 personer för att få en budget i balans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yara

Mer i ämnet