Grannen: ”Det känns fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man gått till attack under en middag i grannhuset och huggigt ned flera personer är Onsala i chock. En granne som SVT Nyheter Halland pratat med säger att hon nu överväger att flytta ifrån området.

En dog och två skadades allvarligt efter att en man i 40-årsåldern gått till attack under en middag och huggigt ned flera grannar.

Barnen till den avlidne personen har tagits om hand av släktingar, men kommunen står beredda med krisstöd om det skulle behövas.

Granndådet i Onsala

– De har varit med om något helt fruktansvärt och situationen är förmodligen kaotisk där. Vi får se också på lång sikt vad vi kan hjälpa dem med, säger Barbro Ericsson, pressansvarig vid kommunen.

Kungsbacka kommun hade personal på plats hos de drabbade familjerna i villaområdet.

– Det handlar om praktiskt stöd och bearbetning av det som har hänt, krisstöd, säger Barbro Ericsson, pressansvarig vid kommunen.

Grannen: Jag vill flytta

Grannen Inger Collin berättar för SVT Nyheter Halland att grannarna är i chock i dag.

– Det känns fruktansvärt. När man bor i ett sådant här fint område. Det måste ha hänt något väldigt allvarligt när man beter sig så och tar död på någon.

Hur känner du för egen del?

– Ja, jag känner lite i hjärtat, för jag bor ensam. Jag kanske ska lämna området.

Du känner såpass att du kanske vill flytta?

– Ja. Det är läskigt. Usch, nej... Det är svårt att bli av med den här känslan.

”Tankarna går till familjen”

– Det är rent för jävligt rent ut sagt. Det är inte roligt, och det här som är ett sådant lugnt och fint område. Vi har bott här sedan mitten av 70-talet och det har egentligen inte hänt något här annat än möjligen ett och annat villainbrott. Då är det inget annat än grejer som försvinner, men här verkar det vara att människor försvinner. Det finns inte ord för det, säger grannen Tommy Engström.

Han berättar att alla känner alla i området och att de var bekanta med de inblandade.

– Tankarna går hela tiden till familjen då. Det jag är glad över är att deras barn inte kommit till skada.

När fick du reda på det?

– Vi satt och åt middag vid sjutiden och då såg jag ju blåljusen, men då fick man ju inte klart för sig vad som hade hänt annat än att det var synnerligen allvarligt för här var tre ambulanser och civil polisbil. Sen blev de bara mer blåljus.

Hur påverkar det här framtiden i området?

– Det är svårt att säga, folk tar ju det här olika. Själv känner jag mig inte orolig på något vis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granndådet i Onsala

Mer i ämnet