Foto: SVT

Åklagaren: ”Använde brännbar vätska”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 90-årsåldern från Hylte häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och mordbrand.

SVT Nyheter Halland var på plats under häktningsförhandlingen som hölls på Hallands sjukhus i Halmstad på måndagseftermiddagen. Enligt åklagaren finns teknisk besvisning som styrker att mannen orsakat branden. Dessutom ska det finnas ett vittne till händelsen.

– Kvinnan har berättat att han har tänt på henne helt enkelt med en brännbar vätska. Och hennes kläder och en kudde har börjat brinna, säger åklagaren Klas Lundgren till SVT Nyheter Halland.

Misstänkt mordbrand i Hylte

Mannen nekar till brott

– Han förnekar att han gjort sig skyldig till något brott över huvud taget. Min huvudman vet inte hur kvinnan har fått brännskador, säger mannens försvarsadvokat Anders Roy till SVT Nyheter Halland.

Unikt fall

Både åklagaren och advokaten beskriver fallet som unikt på grund av mannens höga ålder. Mannen är i 90-årsåldern.

Kvinnan vårdas fortfarande med svåra brännskador på Universitetssjukhuset i Linköping efter branden i fredags. Hon är nu sövd men hennes tillstånd ska vara stabilt. Mannen själv rökskadades och kommer fortsätta att vårdas på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Hylte

Mer i ämnet