Skolorna hotade i Fagered och Årstad

Uppdaterad
Publicerad

Politikern Shlomo Gavie (C) riktar kritik mot partikollega efter att ha sett arbetsmaterial från skolutredningen i Falkenberg, material som ännu inte är offentligt.

– Jag är kritisk till att dialogen saknats och att det inte finns några alternativ annat än nedläggning av mindre skolor, säger Shlomo Gavie (C).

Shlomo Gavie är lokalpolitiker för Centerpartiet i Falkenberg och sitter bland annat som ledamot i kommunfullmäktige. Han berättar att han den 21 april fick intern information om den skolutredning som görs i kommunen. Information som kommer från arbetsmaterial som ännu inte är offentligt och där både Årstadskolan och Fageredsskolan ligger i riskzonen för eventuell nedläggning.

Skolutredningen i Halmstad

Dagen efter publiceras en artikel i Hallands Nyheter om skolutredningen där det beskrivs hur spekulationerna nu drar igång om vilka skolor som ligger i farozonen.

Inre stridigheter i Centern

I artikeln står också att barn och utbildningsnämndens ordförande Kerstin Angel tillbakavisar att det redan skulle finnas några klara besked att ge. Men det håller inte Shlomo Gavie med om med tanke på den information han fått.

– Det stämmer inte, säger han.

Hur ser du på det?

– Det är inte bra ur dialogsynpunkt att inte ge den rätta informationen till medborgarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolutredningen i Halmstad

Mer i ämnet