Starka reaktioner bland föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen lades ett förslag fram till politikerna i Halmstad om att sju stycken mindre skolor borde läggas ner. Reaktionerna från oroliga föräldrar lät inte vänta på sig.

– Jag blir inte alls glad över det här. Det är ju en liten by och vi behöver ju en skola här. Byn är ju inte så liten att man inte behöver en skola här,säger Magnus Persson som själv är pappa och som bor i en av de drabbade byarna, Kvibille.

Beskedet kom lite som en chock för många föräldrar igår att tjänstemännen i Halmstad nu föreslår för politikerna att sju mindra skolor borde läggas ner eller omvandlas till förskola.

Skolutredningen i Halmstad

– Vi tänkte, när vi köpte hus ute i Kvibille, att vi gjorde det bland annat med anledning av att det fanns både förskola och skola för våra barn att gå i, säger Annelie Hidgård som även hon är mamma i Kvibille. 

Men det är inte bara föräldrar som reagerar på förslaget, även andra bybor är orolig för hur framtiden kommer se ut för de mindre byarna.

– Det är tråkigt. Det är väl roligt med en levande bygd annars kanske affären försvinner också tillslut, säger kvibillebon Gunn-Britt Rosén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolutredningen i Halmstad

Mer i ämnet