Idag väntas besked om 19-årings död

Uppdaterad
Publicerad

Idag väntas besked om den rättsmedicinska undersökning som under måndagen gjordes av den man som hittades död i Vetlandatrakten på söndagen. Förhoppningen är då, enligt polisens presstalesman, att få besked om mannen utsatts för ett brott eller inte.

Mannen hittades av en privatperson i ett vattendrag i Vetlandatrakten på söndagseftermiddagen.

Polisen inledde då en förundersökning om mord alternativt dråp. Området där mannen hittades spärrades av och én teknisk undersökning gjordes under måndagen.

Försvunnen 19-åring i Vetlanda

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott, säger Lasse Johansson, presstalesman för polisen i Jönköpings län.

Stort sökpådrag

19-åringen hade varit försvunnen sedan natten mellan lördag och söndag förra veckan då han ska ha befunnit sig i Vetlanda. Ett stort sökpådrag med bland annat hundar och helikopter samt ett hundratal frivilliga från Missing People letade efter honom.

Polisen vill inte nu på måndagen gå ut med mer information i ärendet eftersom det råder förundersökningssekretess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 19-åring i Vetlanda

Mer i ämnet