Strippklubb fick böter

Uppdaterad
Publicerad

10 000 i böter blev straffet för restaurang Söderhörnan i Jönköping.

Krogen, som anklagats för att ha varit en strippklubb, har haft öppet för länge och låtit för många personer vistas i lokalen samtidigt.

Lokalens dörr har också varit låst trots att den skulle vara olåst. Restaurangen åläggs därför en företagsbot om 10 000 kronor. Restaurangens ägare döms också till 60 dagsböter på 50 kronor för brott mot ordningslagen.

Strippklubben i Jönköping

Lättklädd dans

I domen uppges att poliser under tillsyn i restaurangen sett lättklädda tjejer uppträda inför män i lokalen. Händelsen ska också ha dokumenterats i en filmsekvens. I samband med tillsynen ska ägaren ha uppgett till polisen att syftet med dansen varit att samla publik för att öka omsättningen i verksamheten.

I den allmänna debatten som ägt rum från både allmänhet och hyresvärd har det varit strippandet som det protesterats mot, men mannen döms alltså för brott mot ordningsstadgarna och inte för att ha anordnat strippdans.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strippklubben i Jönköping

Mer i ämnet