Lastbilschaufför misstänks för 9-åringens död

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen berättade polisen att man tror sig ha hittat den lastbilschaufför som backade över 9-åringen i Kramfors. Mannen förhördes under tisdagsförmiddagen.

På tisdagsförmiddagen förhörde polisen en lastbilschaufför som själv ringt in till polisen och förklarat att han kan ha varit på olycksplatsen när 9-åringen blev överkörd.

Lastbilschauffören är nu skäligen misstänkt för vållande till annans död.

Kramforspojke påkörd

– Den här bilen är den enda som är aktuell, men om föraren sedan har märkt att han kört på pojken är en annan fråga, säger informationschef Börje Öhman, på polisen.

Han berättar att rubriceringen kan komma att ändras och därefter inte kategoriseras som ett brott, om det skulle visa sig att det hela var en ren olyckshändelse.

Efter förhör med mannen menar Börje Öhman att polisen har en klar bild av vad som hänt 9-åringen, men påpekar att polisen inte kommer att gå ut med detaljer förrän åklagaren bestämt nästa steg.

– Vi är säkra på att det är den förhörda mannens lastbil som varit på plats under det en minut långa dödsförloppet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kramforspojke påkörd

Mer i ämnet