Advokat Johan Eriksson. Foto: SVT

Advokaten om hovrättsdomen: ”Vi kommer överklaga”

Uppdaterad
Publicerad

Göta hovrätt skärpte straffet för den 25-åriga kvinnan till livstids fängelse. ”Nu ska vi samla ihop oss och vi kommer såklart att överklaga”, säger advokaten Johan Eriksson till SVT Tvärsnytt.

En viktig del i domen som kom vid 11-tiden på onsdagen är att Göta hovrätt gör en annan bedömning i frågan om uppsåt. I december dömdes den 25-åriga kvinnan till 16-års fängelse i tingsrätten. Men Göta hovrätt skärper alltså straffet till livstid. 

– Det är naturligtvis tråkigt. Det är två domstolar som kommit fram till två helt olika slutsatser, säger advokaten Johan Eriksson till SVT Tvärsnytt.

Styckmordet i Askersund

Varför tror du de skärpte straffet?

– Tingsrätten gjorde bedömningen att det inte var något planerat och att handlingen var i impuls. Hovrätten gör en annan bedömning i frågan och menar att det var planerat och ett direkt uppsåt vilket är en väldig skillnad, säger Johan Eriksson.

Hur mår din klient?

– Min kollega är i kontakt med henne nu och går igenom domen, säger Johan Eriksson och fortsätter:

– Att dömas till livstid för en ung människa är självklart inte roligt.

Johan Eriksson planerar nu att överklaga domen i högsta instans.

– Vi har nu fyra veckor på oss för att överklaga och vi kommer att utnyttja de för att formulera en överklagan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Askersund

Mer i ämnet