Daniel Broberg med sin trappmaskin. Foto: Daniel Broberg/Privat

Daniels runda tog längst tid

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Broberg, 48 år, från Stockholm kom i mål när målgången stängde.

Årets Vätternrunda har slagit rekord åt båda hållen. Den nya rekordtiden på 6.33 timmar sällskapar med den bästa tiden i andra ändan. 48-årige Daniel Broberg från Stockholm tog 22 timmar och 58 minuter på sig att genomföra årets Vätternrunda som ju är 30 mil, men då hade han inte heller någon cykel.

Trappmaskin

– Jag körde på en rullande trappmaskin som en kompis byggt. Totalt gick jag 70 973 trappsteg och 24 900 höjdmeter under loppets timmar, berättar Daniel Broberg.

Tredje klassikern

Daniel Broberg är dock ingen nybörjare i cykelsammanhang. Detta blir hans tredje svenska klassiker och Vätternrundan har han cyklat två gånger tidigare, då på vanlig cykel.

– Jag ville ha en utmaning. Men det var jobbigt. Jag som brukar springa ultramaraton i bergen tycker att detta var en jobbigare fysisk ansträngning, säger en glad Daniel Broberg som är nöjd över sitt nya rekord.

– Det var jag och en till som gick i mål så sent, och jag har lite träningsvärk i vaderna i dag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.