Foto: Niklas Luks

31-åring gripen för Hagebymordet

Uppdaterad
Publicerad

En av de två män som varit anhållna i sin frånvaro för mord och försök till mord är nu gripen, meddelar Åklagarmyndigheten.

Åklagaren har begärt den 31-årige mannen häktad och förhandlingar kommer att hållas på tisdagsförmiddagen i polishuset i Norrköping.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter anmälde sig 31-åringen hos polisen i fredags och förhördes under söndagen i närvaro av sin offentliga försvarare.

Gängkrig i Norrköping

– Utredningen är i ett sådant skede att jag inte kan säga någonting om vilka uppgifter min klient har lämnat, säger mannens advokat Peter Lindqvist till DN.

Sköts ner på öppen gata

Bakgrunden är att en 20-årig man sköts till döds och 34-årig man skadades den 26 januari på öppen gata i Hageby i Norrköping. Den nu gripne 31-åringen har sedan dess varit anhållen i sin frånvaro.

– Han greps inte i Norrköping utan i en annan stad inte alltför långt från Norrköping, säger chefsåklagare Torsten Angervåg till TT.

Polisen jagar ytterligare en man som misstänks för inblandning.

– Det är en man, drygt 40 år gammal, som är anhållen i sin frånvaro och som inte är lokaliserad än, säger Torsten Angervåg.

Kriminella gäng krigar

20-åringen utsattes i oktober för ett mordförsök och mördades dagen innan han skulle vittna om den händelsen mot en 29-årig man som enligt polisen hör till Hells Angels-sfären. Enligt åtalet umgicks 20-åringen med personer i Outlaws-sfären.

Även 34-åringen har hört till Outlaws och under en längre tid har det funnits en konflikt mellan motorcykelklubbarna Hells Angels och Outlaws i Norrköping, enligt polisdokument.

Långdragen fejd

31-åringen var en av de inblandade i den så kallade Deli-skjutningen sommaren 2011. Då urartade ett gängbråk utanför restaurang Deli på Trädgårdsgatan i Norrköping.

Av de sex som åtalades för bråket dömdes endast 31-åringen för inblandning i skottdramat. Detta efter att åklagaren överklagat tingsrättens friande domar till hovrätten.

Läs mer om Deli-skjutningen här: Delimisstänkt fick fem års fängelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet