Foto: SVT

Sista inlägget av Facebook-polisen

Uppdaterad
Publicerad

Trots ett massivt stöd från kollegor och allmänhet slutar Scott Goodwin som Facebook-polis. I dag lade han ut sitt sista inlägg.

– Jag har tänkt igenom det här, efter 3,5 år är det dags att göra något annat. Beslutet är helt och hållet mitt eget och frivilligt, säger Scott Goodwin.

Det har stormat rejält kring Växjöpolisen Scott Goodwin de senaste veckorna. Detta efter att han skrev ett inlägg om en man som kom in till polisstationen och var missnöjd med sin narkotika. Efteråt JO-anmäldes Scott Goodwin av en privatperson. Kritiken har kommit från flera håll och bland annat handlat om att det är olämpligt att polisen, i egenskap av myndighetsutövare, gjort sig lustig över en utsatt individ.

Kritik mot Facebookpolisen

Haft tankar på att sluta

Men detta är enligt Scott Goodwin själv inte anledningen till att han slutar.

– JO-anmälan är den sjunde jag får. Det här handlar om någonting annat. Att jobba som polis tar mycket tid i sig och det här har varit ett sidouppdrag som har tagit mycket tid. Jag känner att jag gjort mitt, nu är dags att göra någonting annat, säger han.

Så den senaste tidens tumult har ingenting med ditt beslut att göra?

– Möjligtvis att detta har fått mig att reflektera över allt men tankarna på att sluta med det här har jag haft ett bra tag, säger Scott Goodwin.

Hoppas någon kan ta över

Stödet från kollegor och allmänhet är massiv. I lördags startade stödsidan Vi som stödjer polisen Scott Goodwin på Facebook. Den har hittills gillats av drygt 6 300 personer.

Vad säger dina chefer?

– De stöttar mig och vill inte att jag slutar.

Kommer någon annan att ta över?

– Jag har utvecklat det här så att det blivit någonting bra. Det finns andra jätteduktiga personer som jag hoppas kan fortsätta, säger Scott Goodwin.

Läs Scott Goodwins sista inlägg här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Facebookpolisen

Mer i ämnet