Svenskarnas parti får demonstrera

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun överklagade polisens beslut om att ge Svenskarnas parti demonstrationstillstånd första maj. Men förvaltningsrätten avslår det överklagandet.

Från rättens sida menar man att det inte finns tillräckliga skäl att upphäva polisens beslut. Och därmed är det klart att Svenskarnas parti har sitt demonstrationstillstånd.

För från kommunens sida finns ingen ytterligare tanke om att överklaga förvaltningsrättens beslut.

1 maj Jönköping

I ett pressmeddelande skriver kommunstyrelsens ordförande Mats Green (M) att man bedömer chanserna som mycket små att få en ändring till stånd.

– Men det var viktigt för oss att få polisens beslut prövat av rätten, säger Mats Green.

– Polisen har gjort bedömningen att de kan upprätthålla ordning, trygghet och säkerhet i Jönköping första maj. Kommuninvånarna har då rätt att förutsätta att den bedömningen är riktig och att polisen fullt ut kommer att kunna upprätthålla ordning, trygghet och säkerhet, säger Elin Rydberg (S) som är andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Jönköping.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

1 maj Jönköping

Mer i ämnet