Foto: Bildbyrån/TT/SVT

Så var nyhetsveckan vecka 6

Uppdaterad
Publicerad

Här är en sammanställning av veckans Sörmländska nyheter.

Söndag

Kärleksveckan tjuvstartar. Vi träffar unga experter på förskolan Grävlingen i Strängnäs, för att reda ut vad kärlek egentligen är.

Måndag

En före detta präst döms för förskingring efter att ha lurat pensionärer från hela landet på pengar. Hans Andersson från Vingåker är en av de drabbade.

Nyköpings kommun och Regionförbundet Sörmland ingår avtal om gemensam marknadsföring av Skavsta flygplats. Målet är att tillsammans göra Skavsta till nationell flygplats.

Tisdag

Vi möter Anders och Benjamin i Vingåker, som fått utstå både trakasserier och mordhot på grund av sin kärlek.

GUIF-tränaren Kristján Andrésson, som lett laget i 10 år, meddelar att han lämnar jobbet som tränare efter säsongen.

Onsdag

En kvinna i  80-årslåldern hittas död utomhus i Torshälla. Polisen inleder förundersökning, då brott inte går att utesluta.

En restaurang i Trosa totalförstörs i en brand.

Torsdag

Lärarförbundet i Eskilstuna larmar om en allt för hög arbetsbelastning för stadens lärare. Nu kräver de att kommunen agerar.

Polisen och kommunen i Eskilstuna ska fokusera sina gemensamma krafter på att göra stadens oroliga områden tryggare. Samarbetet innebär bland annat riktade insatser mot mopedister och cannabis.

Eskilstuna Gymnastikförening tappar två av sina starkast lysande stjärnor när Jonna Adlerteg och Emma Larsson gör som tränarna och lämnar Eskilstuna för Boston.

Fredag

Över 200 anställda påverkas när SSAB storvarslar i Oxelösund. ”Ett hårt slag för kommunen”, säger kommunstyrelsens ordförande.

I det sista kärleksinslaget för arbetsveckan träffar vi Julian och Kevin från Katrineholm, som fann varandra under könskorrigeringen.

Hovrätten skärper straffet mot en av de män som dömts för den så kallade dubbelvåldtäkten i Strängnäs förra året. Längre fängelsestraff plus utvisning, lyder beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.