Foto: SVT

Örebro Pride laddar för nästa år

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddags höll Örebro Pride sitt första årsmöte som förening. Den nya föreningen ska göra att fler ska kunna engagera sig och vara med och påverka inför nästa års Pridefestival.

Sommarens Pridefestival blev en succé med 1 000 deltagare i paraden och 3 000 besökte stadsparken där olika arrangemang pågick. Men då var det i princip bara Brittinger Örenius och hennes dotter Anna som stod för arbetet bakom initiativet.

Men i kväll grundades föreningen Örebro Pride. För nu ska fler kunna engagera sig och vara med och påverka nästa års festival.

HBTQ i Tvärsnytt

– Det betyder att vi får ett inflöde av flera idéer, människors tid och kontakter. Det blir på sitt sätt flera ben för Örebro Pride att stå på. För vi är övertygade om att den ska fortsätta, säger Brittinger Örenius.

Som ordförande för den nystartade föreningen valdes Lina Afvander. Hon ser fram emot sitt nya uppdrag, och har även egna idéer på hur hon vill utveckla festivalen nästa år.

– Jag tänker mig kanske att jag skulle vilja ha mer kultur i nästa festival, säger Lina.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HBTQ i Tvärsnytt

Mer i ämnet