Polisen lägger ner utredning kring brännskadad man

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades svårt brännskadad utefter Norrköpingsvägen i början av april är inte längre misstänkt för försök till stöld.

– Vi har inte lyckats att få fram tillräckligt med bevis för att åklagaren ska kunna väcka åtal, förklarar polisens utredare Olga Korpela. Vi tror oss veta vad som har hänt men vi kan inte styrka det.

Det var i början av april som den 31-årige mannen fördes in till USÖ med 25-procentiga brännskador. Han skjutsades in av två kamrater som hävdade att de hittat mannen brinnande i ett dike på Norrköpingsvägen.

Mystiska brandoffret

Alla tre män kommer från samma land, men männen som skjutsade in den skadade 31-åringen säger sig inte ha något med honom att göra.

Polisen har tidigare misstänkt mannen för försök till stöld av metall utefter järnvägen, misstankar som alltså inte går att styrka.

31-åringen säger själv att han inte minns vad som har hänt.

– Med tanke på hans omfattande skador kan det stämma, menar Olga Korpela.

Mannen vårdas fortfarande på sjukhus efter de omfattande elskador han ådragit sig.

– Vi lade ner ärendet den 16 april och då behandlades mannen för brännskador på skalle, lever, njurar och i ena armen. Han får stanna på sjukhuset så länge skadorna är akuta sen vet jag inte vart han tar vägen, avslutar Korpela.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mystiska brandoffret

Mer i ämnet