Polisen är mycket förtegen om fallet på grund av sekretess. Foto: Staffan Claesson

Kvinna häktad för mordförsök på sitt eget barn

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna från Knivsta kommun har häktats på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök på sitt eget barn.

En ung kvinna har häktats vid Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök på sitt eget barn. Polisen är mycket förtegen om fallet.

– Det här är med tanke på personliga omständigheter omgärdat med mycket sektretess, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Misstänkt för mordförsök på eget barn

Händelserna ska ha inträffat den 29 juni och den 3 juli i Uppsala.

– Det jag kan säga är att hon häktades under gårdagen och att hon greps den tredje juli, säger Christer Nordström.

Även kammaråklagaren i fallet är mycket förtegen om fallet.

– Det jag kan bekräfta är att det handlar om ett barn och att barnet är hennes eget, säger kammaråklagaren Annika Bokefors.

Flera fall av misshandel

Kvinnan ska också vara misstänkt för flera fall av misshandel.

– Anledningen till att hon är häktad är för att bedömningen om fortsatt brottslighet finns, säger kammaråklagaren Annika Bokefors.

Nekar till brott

Kvinnans advokat Ulrika Söderberg säger till SVT Uppsala att sin klient, den häktade kvinnan, nekar till anklagelserna om brott.

– Min klient nekar till brottsanklagelserna och hon upplever det här otroligt påfrestande och hon mår inte bra, säger Ulrika Söderberg som är kvinnans advokat.

Undanröja bevis

Enligt åklagarens häktningsbeskut finns det dessutom risk för att kvinnan ska undanröja eventuella bevis och/eller försvåra den pågående utredningen.

– Slutdatum får att väcka åtal är 20 juli, men om vi bedömer att utredningen inte är klar då kan vi förlänga, säger Annika Bokefors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt för mordförsök på eget barn

Mer i ämnet