27-åring fortfarande saknad

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-åriga mannen från Skoghall skulle åka utomlands med sin pojkvän den 27 juli och har, enligt polisen, varit försvunnen sedan dess. Hans familj anmälde honom saknad i måndags. Igår inleddes en utredning om människorov.

– I och med att vi utreder brott så får vi mer befogenheter i allting, jämfört med om vi bara utreder ett försvinnande, säger Jonny Thomann, kriminalkommissarie på polisen i Värmland och ansvarig för brottsutredningen.

Parallellt fortsätter polisen utreda försvinnandet.

27-åring från Skoghall mördad

– Vi letar med polispatruller på ställen där han kan vara, ställen vi får uppgifter om. Allt som kommer in följer vi upp och vi är angelägna om att få in mer tips, säger Tommy Sjöberg, pressansvarig på polisen.

Samtidigt som polisen arbetar med fallet söker även organisationen Missing people efter 27-åringen. Carin Kvarforth som är administrativ chef på Missing people Värmland säger att man koncentrerar sig på att hitta bilen.

– Det verkar nu som om det hetaste spåret efter bilen är att den är i östra Sverige, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

27-åring från Skoghall mördad

Mer i ämnet