Foto: SVT

Brottsmisstankarna ska ses över

Uppdaterad
Publicerad

Mannen körde grovt rattfull på tre ungdomar på Tegsbron i Umeå. Händelsen betraktades som en trafikolycka. Men efter det misstänkta mordförsöket på rektorn kan brottsmisstankarna komma att ändras.

Den 14 maj körde den 57-årige mannen, som jobbar som lärare, på tre ungdomar i 15-års åldern på Tegsbron i Umeå. Ungdomarna promenerade på trottoaren när mannen körde på dom bakifrån med sin bil.

Rektorn höggs ner

Mannen var grovt rattfull och händelsen betraktades som en olycka. Brottsmisstankarna rubriceras som grovt vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Misstänkte läraren i Umeå

I tisdags attackerade samme man sin chef, den kvinnliga rektorn, med en yxa på balkongen i sitt hem. Efter attacken har polisen nu beslutat att titta närmare på händelsen på Tegsbron och brottsmisstankarna kan komma att ändras.

– Inledningsvis och fram tills idag finns det inget som pekar på något annat än en trafikolycka. Men efter en sådan här händelse måste vi jobba förutsättningslöst och titta på olika alternativ, om det kan finnas en annan anledning till händelsen på Tegsbron, säger Olle Andersson, chef på grova brott hos Umeåpolisen.

Händelserna utreds ihop

Eftersom samme man är misstänkt för de två dåden kommer samma åklagare att utreda båda händelserna. Stina Westman har blivit tilldelad överfallet på balkongen.

– Troligen kommer jag att utreda händelsen på Tegsbron också, säger hon.

Olle Andersson säger att delar av polisens utredningspersonal kommer att ha hand om båda händelserna.

Kan de bevis ni hittar vara relevanta i båda fallen?

– Det kan man absolut inte utesluta, det skulle kunna finnas någon form av samröre, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkte läraren i Umeå

Mer i ämnet