Foto: SVT

Skellefteås målvaktstalang spelar med Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen får Skellefteås unga målvaktslöfte Tindra Holm spela i ett damlag. Hon ska stärka Björklöven i kvalet till Riksserien under våren.

15-åriga Tindra Holm spelar med killarna i Skellefteå AIK:s U15-lag. Hon är den första tjejen som klarat uttagningen dit men hon har länge velat spela med andra tjejer. Detfinns inget damlag i Skellefteå AIK ännu även om planerna finns. Björklöven lånar nu Tindra Holm för att stärka truppen när kvalet till Riksserien stundar.

– Det känns roligt att få spela med dem. Det ska bli lärorikt, säger Tindra Holm.

Stärka truppen

Björklövens damlag har problem med att kunna ställa två målvakter i varje match. Nu ska Skellefteåmålvakten lösa det.

– Det känns kul med en ung lovande talang som kommer att stärka truppen ytterligare i kvalet till Riksserien, säger tränaren Ida Sannsell, på klubbens hemsida.

Stannar i Skellefteå

Tindra Holm kommer att fortsätta träna och spela med Skellefteå AIK:s U15-lag för killar.

– Jag har inte spelat så mycket med tjejer. Största skillnaden blir väl i omklädningsrummet, att få byta om tillsammans med laget, säger Tindra Holm.

Hur tror du det kommer att kännas att dra sig Björklöventröjan?

– Det är ju lite rivalitet mellan Skellefteå och Björklöven men det ska ändå bli roligt. Skellefteå har ju inte något damlag, det är värre rivalitet mellan U15-lagen, säger Tindra Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.