Kan en sparv ha hjälp ”El Chapo”att fly? Foto: TT

Sparv hjälpte ”El Chapo” att fly

Uppdaterad
Publicerad

Den mexikanske knarkkungen Joaquin ”El Chapo” Guzman kan ha tagit hjälp av en sparv när han rymde från sin cell i ett högsäkerhetsfängelset.

Det var den 11 juli  som knarkkungen Joaquin ”El Chapo” Guzman flydde genom en milslång tunnel som var belägen i hans dusch. Enligt time.com så ska en död sparv ha hittats i en papperskorg i cellen. Nu spekulerar man i om sparven kan ha använts för att testa om det fanns giftiga gaser i flykttunneln. Kolgruvearbetare brukar nämligen använda kanariefåglar för att upptäcka farliga gaser under jord.

Tv distraherade flykt

Men forskare hävdar också att den döda fågeln också kan ha varit ett meddelande från Guzman som symboliserar hans flykt. Den mexikanska tidningen Reforma rapporterar också att Sinaloas kartellchef lämnade en liten tv påslagen i Guzmans cell på hög volym för att distrahera vakterna så de inte skulle upptäcka att han hade flytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkung flydde från fängelse

Mer i ämnet