Foto: TT.

Labour-ledaren: Hela partiet är förkrossat ikväll

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen kommenterade Labours partiledare Jeremy Corbyn det tragiska mordet på parlamentsledamoten och partikamraten Jo Cox. – Vi har förlorat en fantastisk kvinna, sade han märkbart rörd i en intervju med brittiska BBC.

Nyheten om det tragiska mordet på 41-årige Jo Cox slog ner som en bomb. Mitt i den infekterade valrörelsen om Storbritannien ska stanna i eller lämna EU. På öppen gata, utanför ett bibliotek, sköts och kvivhöggs parlamentsledamoten Jo Cox till döds. Labourledaren Jeremy Corbyn gav i kväll en intervju där han berättade om känslorna kring partikamratens död.

– Hela partiet är förkrossat ikväll. Hon mördades på gatan i hennes valkrets, medan hon gjorde sitt arbete att hjälpa människor som parlamentsledamot, sade Corbyn.

Brittisk politiker mördad

Lämnar två små barn

Jo Cox har varit engagerad i flera välgörenhetsorganisationer innan hon blev invald i det brittiska parlamentet för Labour. Hon lämnar en make och två barn efter sig.

– Två små barn som kommer växa upp utan att få träffa sin mamma igen. Men de kan vara stolta över den hon var och vad hon stod för, sade Jeremy Corbyn.

”Hennes arbete fortsätter”

Corbyn manade också till samling i denna svåra stund.

– Vi måste hålla samman i sådana här situationer. Vi har förlorat en fantastisk kvinna och en fantastisk parlamentsledamot. Men vår demokrati kommer fortleva och hennes arbete likaså, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brittisk politiker mördad

Mer i ämnet