Ian Hopkins, polischef, säger att åtta personer är gripna efter dådet, och de ses som ”betydande” gripanden. Foto: TT

Polisen: Vi har gjort betydande gripanden

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Manchester har gjort ”betydande” gripanden och hittat viktiga föremål i utredningen kring måndagens terrorattack, säger polischefen Ian Hopkins. Nu genomsöker man flera hem i jakten på mer information.

Manchesters polischef Ian Hopkins höll en presskonferens efter ett tillslag i stadsdelen Hulme på torsdagen.

Polischefen sa att de gjort flera betydande gripanden efter terrordådet. Han sa vidare att de genomfört och fortfarande genomför flera räder mot bostäder och gjort flera viktiga fynd.

Terrorattack i Manchester

– Vi har haft en betydande aktivitet i utredningen under natten. Vi har nu åtta personer i förvar. En kvinna som tidigare greps har nu släppts. Det har varit tre intensiva dagar för polisen, säger Ian Hopkins.

– Jag vill intyga om att de gripanden vi gjort har varit betydande.

TV: Tidslinje terrordådet

Misstänkt paket var ofarligt

Bombröjare och ett stort pådrag med polis och militär skickades tidigare under torsdagen till stadsdelen Hulme i Manchester. Man fick larm om ett ”misstänkt paket” på platsen, men konstaterade snabbt att det var ofarligt. Polisen gjorde dock ett gripande på platsen.

– Jag vill betona att insatsen inte nödvändigtvis har med dådet att göra, men vi tar alla larm på väldigt stort allvar, säger Ian Hopkins, polischef i Manchester.

Publicerar familjernas hyllningar

Ian Hopkings hade också en känga att ge till att Washington läckt information till amerikanska medier. Han sa att de läckor som skett till New York Times har orsakat lidande för familjer och anhöriga till offren.

LÄS MER: De blev terrorns offer

Namnet på de 22 personer som blev terrorns offer har släppts, men de har ännu inte formellt identifierats av rättsläkaren.

– Vi har släppt familjernas hyllningar till sina anhöriga, men jag vill betona att det inte är samma sak som en formell identifiering. Det är dock något som rättsläkaren sagt att vi kan göra, i samråd med familjerna. Jag vet att de anhöriga är tacksamma för att ni publicerar deras hyllningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet