Chloe Rutterford, 17 år, Olivia Campbell, 15 år, Elidih Macleod, 14 år och 8-åriga Saffie Rose Roussos är fyra av de sju flickor under 18 år som dog i attacken. Foto: Greater Manchester PoliceVisa alla (2)
Visa alla (2)

De blev terrorns offer: ”Deras änglavingar var redo men våra hjärtan var det inte”

Uppdaterad
Publicerad

Det är djup sorg – men lika kärleksfulla hyllningar. Samtidigt som bilden av offren för terrorattacken i Manchester klarnar berättar familjer och vänner om minnena av sina älskade. Samtliga har nu identifierats och bland de 22 personer som dog var sju personer flickor under 18 år.

Den 22:a och sista personen att identifieras blev 15-åriga Megan Hurley, en flicka från Liverpool som var på konserten med sin bror. Hennes bror vårdas för livshotande skador.

Polisen har tillsammans med de anhöriga släppt namnen på de 22 personer som dog i terrordådet. De döda är dock ännu inte formellt identifierade av rättsläkaren.

18 av de 22 döda är kvinnor. Sju av dem är flickor under 18 år.

LÄS MER: Attacken i Manchester – detta vet vi

Sorrell ville bli arkitekt

14-åriga Sorrell Leczkowski föll också offer för bomben.

14-åriga Sorrell dog i attacken. Foto: Greater Manchester Police

Hennes morfar har skrivit en hyllning till henne.

”Jag är fullkomligt förtvivlad över att bekräfta att mitt barnbarn dödades i terrorattacken som krävde så många oskyldiga liv. Sorrell var bara 14, men hon var vår klippa. Hon var en så smart, begåvad, kreativ flicka, det fanns inget som hon inte kunde göra.”

Morfadern skriver också att Sorrell ville bli arkitekt och ville studera vid Columbia University i New York, för att bland annat kunna bygga ett hus till sin mamma.

Sorrell befann sig troligtvis vid arenan för att hämta sin lillasyster som varit på konserten, skriver BBC.

8-åriga Saffie var på konserten med sin mamma

8-åriga Saffie Rose Roussos hade sett konserten med Ariana Grande tillsammans med sin mamma och moster när hennes liv plötsligt tog slut. Rektorn på Saffies skola säger till BBC att personal och elever chockats av Saffies död.

”Hon var älskad av alla och vi kommer att minnas hennes värme och godhet”, säger skolans rektor Chris Upton i ett skriftligt uttalande.

8-åriga Saffie Rose Roussos och 18-åriga Georgina Callander dödades i attentatet. Foto: Privat

Georgina Callander hade sett fram emot måndagskvällen och dagen innan konserten hade hon twittrat till Ariana Grande och berättat hur mycket hon såg fram emot konserten. Callander läste gymnasium med vårdinriktning och hon beskrivs som ett stort fan till Grande.

På ett två år gammalt inlägg på Instagram ses hon tillsammans med sin idol. Callander blev 18 år.

”Oskiljaktiga” paret dog tillsammans

Chloe Rutterford, 17, och Liam Curry, 19, hade varit ett par i flera år. Familjerna skriver i ett uttalande, som polisen i Manchester släppt:

”Natten när vår dotter Chloe och vår son Liam dog, var deras änglavingar redo men inte våra hjärtan. (…) De levde för att resa till nya platser tillsammans och upptäcka olika städer. De ville vara tillsammans för alltid och det är de nu”.

Paret Chloe och Liam, 17 och 19 år, var oskiljaktiga, berättar ungdomarnas familjer i ett uttalande. Foto: Greater Manchester Police/TT

Letade efter sin saknade dotter

Många föräldrar letade desperat efter sina älskade i efterdyningarna av terrordådet. En av dem var 15-åriga Olivia Campbells mamma, som sökte efter sin dotter under en hel dag då hon inte tagit kontakt med familjen.

Mamman deltog i ett brittiskt morgonprogram och berättade i tårar att hon försökt ringa sjukhusen och polisen, men bara fick vänta. Hon bad där människor att höra av sig om de visste något om 15-åringen. Under onsdagen kom beskedet att Olivia Campbell dödats i attacken.

”RIP min älskade, värdefulla, vackra dotter... du togs alldeles alldeles för tidigt för att sjunga med änglarna, fortsätt att le, din mamma älskar dig så mycket”, skriver mamman i ett inlägg på Facebook.

15-åriga Olivia Campbell och Elaine McIver. Foto: TT

LÄS MER: ”Ett attentat på ens egen tröskel”

Polisen Elaine McIver var ledig för att gå på konserten tillsammans med sin partner Paul och deras två barn. Alla tre skadades i attacken, Elaine överlevde inte.

”Elaine älskade livet och hade en stor kärlek till musik. Trots det som hänt henne skulle hon ha velat att vi alla går vidare och inte låter oss skrämmas av skrämsel-taktik, något hon regelbundet uppmanade oss att stå upp mot”, skriver familjen i ett uttalande enligt BBC.

Agerade mänsklig sköld

En historia som fått många hjärtan att brista är den om 32-åriga Kelly Brewster som tillsammans med sin syster och systerdotter rest från Sheffield till Manchester för att se Ariana Grandes konsert.

32-åriga Kelly Brewster var ett av offren. Foto: TT/Privat

Kelly Brewster följde med sin 11-åriga systerdotter på konserten. När bomben exploderade agerade hon mänsklig sköld åt systerdottern. Det valet kan ha kostat Kelly livet.

I dagarna skulle hon och hennes pojkvän köpa hus och handpenningen var redan betald.

”Hon var lyckligare än någonsin och vi hade så mycket planerat för framtiden”, skrev hennes pojkvän Ian Winslow på Facebook.

Skulle ta med styvdottern på konsert

32-årige Philip Tron hade tagit med sig 19-åriga styvdotter Courtney Boyle för att se Ariana Grande. De kom aldrig hem, och på torsdagen bekräftade deras familjemedlemmar att de dödats i terrordådet.

”Jag kommer att sakna min dotter Courtney Boyle i resten av mitt liv. Jag kommer aldrig att glömma dig och jag älskar dig för alltid”, säger pappan till Telegraph.

Courtney Boyle och Philip Tron Foto: TT

”Var en ikon i våra liv”

Polisen i Manchester har också släppt ett foto av 14-åriga Elidih Macleod från Skottland, som även hon dödades i attacken. Hennes föräldrar beskriver henne som ”livlig och full av glädje”, skriver The Guardian.

14-åriga Elidih Macleod från Skottland och 29-årige Martyn Hyett. Foto: TT

Samma tidning berättar om 29-årige Martyn Hett, som älskade såpoperan Coronation Street och gärna framträdde i tv för att hylla den. Twitter har översvämmats av hyllningar till Martyn. Familjen säger till Telegraph:

”Martyn var en ikon i våra liv. Hans smittande skratt och hans känsla för humor kommer att stanna hos oss för alltid.”

 • Saffie Rose Roussos, 8 år
 • Eilidh MacLeod, 14 år
 • Nell Jones, 14 år
 • Sorrell Leczkowski, 14 år
 • Megan Hurley, 15 år
 • Olivia Campbell, 15 år
 • Chloe Rutherford, 17 år
 • Georgina Callander, 18 år
 • Courtney Boyle, 19 år
 • Liam Curry, 19 år
 • John Atkinson, 28 år
 • Martyn Hett, 29 år
 • Philip Tron, 32 år
 • Kelly Brewster, 32 år
 • Angelika Klis, 40 år
 • Marcin Klis, 42 år
 • Elaine McIlver, 43 år (polis som inte var i tjänst)
 • Michelle Kiss, 45 år
 • Alison Howe, 45 år
 • Lisa Lees, 47 år
 • Wendy Fawel, 50 år
 • Jane Tweddle-Taylor, 51 år

Namnen har släppts av polis i samråd med offrens familjer, men de är ännu inte formellt identifierade

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet