Storebror Noel Gallagher har i sedvanlig ordning fått hård kritik av lillebror Liam Gallagher. Foto: TT

Noel Gallagher donerade intäkter i smyg

Uppdaterad
Publicerad

Alla intäkter från låten som blivit symbol för Manchesters styrka efter terrordådet, ”Don't look back in anger”, har donerats till offrens familjer av låtskrivaren Noel Gallagher.

Noel Gallagher verkar bry sig mer än han visar. Musikern som blivit hårt kritiserad för att ha åkt på semester istället för att närvara under välgörenhetskonserten i hemstaden Manchester har i smyg donerat intäkterna från ”Don't look back in anger” till offrens familjer avslöjade en radiovärd.

Låten från 1995 blev en symbol för stadens motstånd efter terrorattacken, efter att en kvinna börjat sjunga den under en minnesstund och fått med sig nästan hela församlingen.

Terrorattack i Manchester

LÄS MER: Hon börjar sjunga i folksamlingen – folkmassan stämmer in

Den framfördes av Coldplay och Ariana Grande under välgörenhetskonserten Grande arrangerade efter dådet.

Donerades anonymt

Intäkterna donerades i smyg, men gesten avslöjades av radiovärden Gordon Smart som tröttnade på att se taskiga rubriker om musikern, vars frånvaro under välgörenhetskonserten fått kritik – framförallt av lillebrodern Liam Gallagher.

LÄS MER: Ariana Grande tillbaka i Manchester – terrorns offer hyllas

– Han bestämde sig för att donera intäkterna så fort han förstod att låten började spelas i samband med minnesstunder och liknande, sa Smart.

Noel Gallagher har själv inte kommenterat mer än att han retweetat artiklar om saken.

Kritiserad av lillebrorsan

Bröderna Gallagher, som är hemmahörande i Manchester, är i en bitter strid med varandra sedan flera år tillbaka. Bråket ledde till Oasis splittring 2009, men det ryktades att bandet skulle återförenas under välgörenhetskonserten. Så blev det inte, istället dök Liam upp själv och sjöng tre låtar. Efteråt fick han ett utbrott på storebrorsan i sociala medier.

LÄS MER: Liam Gallaghers vredesutbrott på brodern

”Manchester, jag vill be om ursäkt för min brors frånvaro igår, stor besvikelse”, var en av flera tweets från Liam Gallaghers konto. En annan löd: ”Noel är utomlands, men vem i helvete är inte det, sätt dig på ett jävla plan och spela dina låtar för kidsen din sorgliga jävel”.

Han har ännu inte reagerat på nyheten om broderns bidrag till offren.

Noel har också fått kritik av tabloidtidningar som publicerat bilder på honom och hans fru under en pågående semester tillsammans med texter kritiska till att han väljer att tillbringa sin tid på en båt istället för att dyka upp på Grandes konsert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet