Terrordådet utfördes den 22 maj vid Manchester Arena, till höger i bild. Foto: AP/TT

Hyllades som hjälte i Manchester – misstänks ha stulit från offren

Publicerad

En 33-årig hemlös man, som hyllades för sin insats efter sprängdådet på en Ariana Grande-konsert i brittiska Manchester den 22 maj, har gripits. Mannen misstänks ha stulit ett kreditkort från ett av de offer han hjälpte.

Den 22 maj i år sprängde den 22-årige terroristen Salman Abedi sig själv utanför en nyss avslutad Ariana Grande-konsert på Manchester Arena i engelska Manchester. Han dödade 22 och skadade 120.

I dådets efterdyningar kom en 33-årig hemlös man att hyllas i media och bland allmänheten för sitt ingripande efter attacken. I intervjuer beskrev han hur han sprang rakt mot platsen i stället för att fly, och hur han höll en döende kvinna i sina armar.

Terrorattack i Manchester

En annan hemlös man, 35-årige Stephen Jones, hyllades också för sina insatser efter dådet.

LÄS MER: Han försökte rädda liv – hyllas med insamling på nätet

Crowdfunding samlade in halv miljon

En crowdfunding-kampanj startades och samlade in över en halv miljon kronor åt 33-åringen, som dock fortsatt sover på gatan, enligt The Guardian. Han ska ännu inte ha mottagit pengarna.

Nu uppger The Guardian att mannen gripits, misstänkt för att ha stulit kreditkortet från en kvinna som skadades mycket svårt i attacken. Han har själv inte uttalat sig om gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet