Foto: Scanpix

Våldsamma protester i Venezuela

Uppdaterad
Publicerad

Två människor har dödats och 23 skadats i oroligheterna i Caracas, enligt AFP.

Men uppgifterna går isär. Enligt en oppositionsledare ska de två döda vara studenter som deltagit i protesterna mot regeringen, medan myndigheterna säger att en regeringsvänlig demonstrant avlidit. Tidningen El Universal uppger i sin tur att en polis och en student dödats.

De misstänkta angriparna försvann på motorcykel efter skottlossningen

Oro i Venezuela

I tisdags inträffade en liknande händelse i staden Mérida i västra Venezuela. Där skottskadades fem ungdomar, när de blev beskjutna av personer på motorcyklar under en protest mot regeringen. Demonstranter uppgav att ytterligare tio studenter som deltog i protesten greps.

Protesterna riktade sig mot president Nicolás Maduros hantering av den djupnande ekonomiska krisen. Tusentals studenter åtföljda av flera oppositionspolitiker hade samlats i centrum.

Det oljeproducerande Venezuela har en inflation på över 50 procent per år, brist på hårdvaluta och krympande lager av konsumtionsvaror.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oro i Venezuela

Mer i ämnet