Foto: Adam Ihse / TT Nyhetsbyrån

”Äntligen VM-avspark – vi gillar läget!”

Uppdaterad
Publicerad

VM-INKAST: SVT Sports Jane Björck tar oss bakom kulisserna i VM-bloggen.

Läs det första inlägget nedan:

”Jag har väl aldrig varit med om maken” som förbundskapten Sundhage sa till oss på campen i Toronto efter jag vet inte vilken skada i ordningen som drabbat den blå-gula truppen på vägen mot VM. Men lika snabbt som efter skyfallet med åskavbrott över genrepet lade hon till: ”Men vi gillar läget”. Och det känns verkligen som att också spelarna menar det. Att de gillar de allra flesta lägen. Och ser just den halvtimmeslånga väntan i omklädningsrummet när himlen öppnade sig över Toronto som en av många knepiga men lärorika erfarenheter att ta med sig till skarpt läge.

Och för vårt SVT-teams verkliga klippa, foto-Leffe, blev starten på vår VM-resa sannerligen en riktig gilla-test. Sällan har en blötare varelse skådats än min fantastiska kollega under så många fotbollsmästerskap. Själv blev jag förskonad. Jag hade krupit upp i skydd i ett hörn av den lilla kuren på läktaren där presskåren samlats. Alla utom de tappra fotograferna på innerplan. Och snacka om att gilla läget! Där stod Leffe troget och tappert och filmade ända till matchens sista spark. ”Jag har väl aldrig varit med om maken”, konstaterade han bara efteråt. När han skakade av sig kaskaderna av vatten. Men frågan är om han torkat på riktigt än :-) kolla bara kollega Adam Ihses häftiga bildbevis!

När vi kom till hotellet här i Winnipeg väntade nästa utmaning. Men det är en annan historia. Nu gillar vi läget. Och njuter. Av att det äntligen är VM-avspark!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inkast från VM i Kanada

Mer i ämnet