Tomas Axnér lämnar Lugi, knappa två veckor efter finalförlusten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Axnér lämnar Lugi

Uppdaterad
Publicerad

För mindre än två veckor sedan ledde han Lugi i SM-finalen mot Alingsås – i dag meddelar Tomas Axnér att han lämnar jobbet som huvudtränare.

– Jag har rusat på i ett högt tempo de senaste åren. Under våren har jag känt att det blivit för mycket och att det måste till en förändring. Jag väljer därför att dra ner på tempot för att kunna hitta energi, nya infallsvinklar till tränaryrket samt tillbringa mer tid med min familj, säger Axnér till Lugis hemsida.

Axnér har tillbringat fyra år i klubben, de senaste två som huvudtränare.

Elitserien i handboll 2013-2014

– Axnér har gjort ett enastående jobb i Lugi och det är med vemod vi konstaterar att han nu lämnar uppdraget som huvudtränare.  Han är en inspiratör och otroligt skicklig handbollstränare, säger Lugis portchef Emme Adebo.

Axnér försvinner dock inte helt från klubben. Han kommer att finnas kvar i organisationen, men ha mindre tidskrävande uppgifter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll 2013-2014

Mer i ämnet