Svenska dubbelparet levererade igen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige återtog ledningen i Davis Cup-mötet med Österrike i Örebro. Dubbelparet Robert Lindstedt/Johan Brunström vann med 3-0 mot Jürgen Melzer/Alexander Peya – och är fortsatt obesegrat i DC-sammanhang.

Efter fredagens singlar – där Sveriges 18-årige ankare Elias Ymer skrällvann mot Jürgen Melzer i en femsetare och Christian Lindell föll i tre raka mot Andreas Haider-Maurer – var ställningen 1-1 inför lördagens dubbel.

Det svenska paret Robert Lindstedt/Johan Brunström hade 6-0 i Davis Cup-matcher. Och på nytt levererade duon i vad som på förhand var det tuffaste motståndet hittills: Alexander Peya är tolva på dubbelrankningen och Jürgen Melzer 37:a. Att jämföra med Lindstedts 34:e plats och Brunströms 81:a.

Davis Cup

Framför allt var det Lindstedt – som vann Australian Open-dubbeln 2014 – som klev fram och var klart stabilast. Han höll sin serve matchen igenom och svarade för flera viktiga poäng. Bland annat vände han och ordnade dubbla setbollar i det andra setets tiebreak, efter att Österrike tidigare haft tre. På den andra slog Melzer ut och Sverige gick fram till 2-0-ledning.

Johan Brunström inledde med att tappa sin serve två gånger – men höll den sedan fem gånger och servade även hem matchen fram till 6-3 i tredje set.

Inför söndagens avgörande singlar är det därmed 2-1 för Sverige – som på förhand slog ur underläge – i mötet i den näst högsta divisionens första omgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Davis Cup

Mer i ämnet