Leonardo Mayer kan jubla över en Davis Cup-seger – och att han tagit över Mats Wilanders rekord. Foto: TT Nyhetsbyrån

Wilander av med Davis Cup-rekord – efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

I 33 år var Mats Wilander–John McEnroe tidernas längsta Davis Cup-match.

Men nu har de blivit av med rekordet.

Nya rekordinnehavare: Leonardo Mayer och Joao Souza.

”Det var en kamp”, säger Mayer.

I 33 år hade Mats Wilander och John McEnroe rekordet för den längsta singelmatchen i Davis Cup. Men sent i går kväll blev deras historiska match från 1982 överträffad.                     

Den tredje singeln mellan Argentinas Leonardo Mayer och Brasiliens Joao Souza tog nämligen hela sex timmar och 42 minuter innan Mayer kunde slå in matchbollen och kvittera lagens uppgörelse till 2–2.           

Davis Cup

 – Båda förtjänade att vinna. Men någon var tvungen att förlora. Jag får gratulera honom , säger Souza, enligt Davis Cups hemsida.

Matchen slutade 7–6(7–4), 7–6(7–5), 5–7, 5–7, 15–13. Enbart sista set tog två och en halv timme.

”Bryr mig inte”

Matchen varade 20 minuter längre än Wilanders och McEnroes 1982-fight.

– Jag bryr mig inte om rekordet. Nu måste vi alla sluta upp bakom Fede (Delbonis, som i dag återupptar den avgörande matchen mot Thomas Bellucci) som ett riktigt lag. Jag tackar alla som hejade på mig i dag, säger Mayer, som efter matchen behövde läkarvård på grund av utmattning, enligt nyhetsbyrån AP.

Längre DC-dubbel 2013

Delbonis vann första sett mot Bellucci med 6–3. Vinnarna får möta Serbien i kvartsfinal.

Mayer–Souza varade dock en stund kortare än tidernas längsta Davis Cup-dubbel. Den noterades i 2013 års första omgång då tjeckerna Tomas Berdych och Lukas Rosol behövde sju timmar och en minut för att besegra den schweiziska duon Marco Chiudinelli/Stan Wawrinka i en match som slutade 6–4, 5–7, 6–4, 6–7, 24–22.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Davis Cup

Mer i ämnet