Foto: Leffe Johansson

”Dra täcket över huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

VM-inkast: Jane Björck tar oss bakom kulisserna i VM-bloggen. Läs det senaste inlägget nedan

Ingen sa visserligen att det skulle vara enkelt. Men ljudet kan verkligen vara i tuffaste laget i TV. Nästan aldrig BILDEN. Ljudet! Det ÄR verkligen alltid NÅT som riskerar att störa inspelningen. På med kameran, och DÅ, just då, drar såklart ett fartvidunder förbi på gatan. Ett flyg passerar över hustaken. Nån får ett spel alldeles bredvid och gallskriker. Och är man vid en fotbollsplan så är det som ett brev på posten. Självklart ska gräsklipparen modell störst och skränigast sättas igång precis då! Inomhus, säker mark? Jo, tjena!

Leffes hotellrum är den dagliga arbetsplatsen. Inslag efter inslag redigeras här. Tidig morgon. Sen kväll. Natt. Där sitter vi timme ut och timme in och redigerar och läser in mina speakartexter. Och självklart visade sig faran snart runt hörnet! Fläkten som lever sitt eget liv! Och den viskar inte direkt. Vi har slutat att brottas med den.

– Dra täcket över huvudet, sa Leffe! ”Där har vi den!” Jag lånar expert Nannskogs klockrena analys där, när nåt sitter. :-) för yes! SÅ vinner vi matchen i detta hotellrum varje gång. För där under täcket är mikrofonen i fredad zon. :-)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inkast från VM i Kanada

Mer i ämnet