Robert Lindstedt Foto: TT Nyhetsbyrån

Ödesmatch för Davis Cup-laget

Publicerad

Stockholm Open pågår den här veckan men redan nästa helg spelar Sverige en ödesmatch i Davis Cup. Det handlar om ”vinna eller försvinna” i Davis Cup-tennisens division I när Sverige möter Lettland i Jönköping.

– Vi räknar med att Ernests Gulbis, rankad 13:e i världen, kommer och vi måste vara på tå från första boll, säger Fredrik ”Fidde” Rosengren, som är förbundskapten.

Laguttagningen kan ändras fram till en timme före lottningen på torsdag nästa vecka och det är osäkert om den uttagna kvartetten Christian Lindell, Elias Ymer, Isak Arvidsson och Johan Brunström förblir intakt. Förbundskapten håller dörren öppen för dubbelspecialisten Robert Lindstedt, som jagar en plats i årets ATP-slutspel och spelar i Basel nästa vecka.

Davis Cup

– Vi hoppas att han ska nå slutspel men om det blir förlust före torsdag är det en förstärkning om Robban kan komma, säger Fidde Rosengren.

– ”Nedflyttningsmatchen” mellan Sverige och Lettland spelas i Racketcentrum Jönköping fredag-söndag 24-26 oktober.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Davis Cup

Mer i ämnet