Söderling och Nadal efter matchen 2009. Foto: Bildbyrån

Söderling: ”Bättre om Nadal förlorar igen”

Uppdaterad
Publicerad

Hur slår man Rafael Nadal i Franska öppna? Det finns bara en person som vet svaret. ”Det kanske är bättre om han förlorar igen”, säger Robin Söderling inför årets turnering. Den forne världsfyran har tröttnat på att få frågan.

Robin Söderlings tenniskarriär har på grund av flera års sjukdom stagnerat, men han kan fortfarande skryta med att han är den enda som slagit gruskungen Rafael Nadal i Franska öppna, segern kom i fjärde rundan 2009.

– Det säger mer om ”Rafa” än om mig, säger 30-årige Söderling blygsamt i en intervju med Daily Telegraph.

Franska öppna

Trött på frågan

Söderling, som var världsfyra som bäst, ser tvärtom gärna att Nadal får se sig besegrad under årets Franska öppna, som drog igång med kvalspelet under dagen. Mest för att slippa frågor om segermatchen för sex år sedan.

– Det kanske är bättre om han förlorar igen, då kommer alla sluta fråga mig om det. Det är bra att vara den enda, men jag får bara frågor om den matchen. Jag är väldigt stolt över andra saker under min karriär: att vara topp-5, och att jag tog mig till två Grand Slam-finaler, säger han.

Söderling tog sig till två raka finaler i Franska öppna, 2009 och 2010, väl där blev det förlust vid båda tillfällena.

”Kommer aldrig hända igen”

Spanjoren Nadal har ett enastående facit på gruset på Roland Garros, 66 segrar och så den enda förlusten mot svensken.

– Det kommer aldrig hända igen, inte på hundra år, säger Söderling om den nuvarande världssjuan facit i Paris.

Nadal, som för en gångs skull inte tillhör förhansfavoriterna, jagar sin tionde titel i Franska öppna. Om han lyckas utökar han det rekord han redan innehar med sina nio segrar i Paris så här långt under karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet