Novak Djokovic fick inte spela färdigt sin semifinal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic storfavorit i finalen

Uppdaterad
Publicerad

I dag ställs Novak Djokovic mot Stanislas Wawrinka i herrfinalen av Franska öppna. SVT:s expert Janne Gunnarsson håller världsettan Djokovic som storfavorit.

– Mitt tips är att Djokovic vinner i tre raka set. Wawrinkas backhand är visserligen fantastisk och han slår hårt men serbens fotarbete, mentala styrka och grundslagen är outstanding, säger SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson.

Novak Djokovics semifinal mot Andy Murray blev uppskjuten på fredagen och fick spelas färdigt först på lördagen. Gunnarsson tror inte att det har någon betydelse för världsettan.

Franska öppna

– Han vet att han kan springa fem timmar därute, även om det är varmt. Han är så pass fysiskt stark, så att Wawrinka fick en extra vilodag tror jag inte påverkar.

Djokovic var i final i Franska öppna även i fjol, men serben har aldrig vunnit i Paris.

– Han har gett sig den på att vinna, han förspiller inte den här chansen, det finns inte mycket som kan stoppa honom, tror Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet