Foto: TT Nyhetsbyrån/Eurosport

Wawrinka snuvade Djokovic på segern

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic var storfavoriten i finalen i Franska öppna men Stan Wawrinka var den starkare spelaren och vann med 3-1 i set.

Titeln i Franska öppna är den Grand slam-titel som Novak Djokovic saknar. På söndagen skulle han ta den och världsettan vann också första set planenligt efter att ha brutit Wawrinkas serve i det åttonde gamet.

I andra set hade schweizaren två chanser att bryta Djokovics serve. När han missade den första slog han racketen i nät men vek inte ner sig utan knöt näven och behöll lugnt. Och den andra chansen missade Wawrinka inte.

Franska öppna

Därefter var det schweizarens match helt och hållet. Han hade momentum och tog hem tredje set av bara farten.

Serben såg till en början ut att vända tillbaka matchen i fjärde set. Han gick fram till 3-0 men Wawrinka var den starkare spelaren på Roland Garros centercourt den här söndagen. Djokovic klarade den första matchbollen men sedan var drömmen över.

– Jag spelade mitt livs match, det är svårt att tro att det här hänt. Att spela mot Novak var en stor utmaning. Jag visste hur mycket han ville vinna den här titeln, sa Stan Wawrnka i segerintervjun.

Wawrinka, som tränas av Magnus Norman, tog i och med segern sin första titel i Paris. Han tackade sin svenske tränare.

– Det är hårt jobb som ligger bakom den här segern, av Norman, av hela teamet.

Schweizaren har nu två Grand slam-titlar, den första tog han i Australian open i fjol. Stan Wawrinka kommer att klättra till fjärde plats på världsrankingen efter segern.

Novak Djokovic var mycket besviken men ödmjuk.

– Det är inte lätt att prata just nu, men det finns saker i livet som är viktigare än segraroch det är respekt och jag har stor respekt för dig Stan, du är en stor vinnare med ett stort hjärta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet