Diego Simeone var rejält upprörd under lördagens match. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stängs av i åtta matcher – efter slag mot domare

Uppdaterad
Publicerad

Åtta matchers avstängning.

Det blev Diego Simeones straff efter sitt utbrott mot fjärdedomaren i den spanska supercupen.

Då slog han bland annat till domaren.

Det var under den spanska supercupens returmatch som Simeone fick ett rejält utbrott mot fjärdedomaren. Han protesterade livligt vid sidan av planen, vilket ledde till att han visades ut från matchen.

Dessutom så slog han till domaren i bakhuvudet, och applåderade ironiskt när han visades ut.

La Liga 2014-2015

Fyra matcher för slaget

Det skulle han inte ha gjort. I dag kom det spanska fotbollsförbundets dom.

Simeone stängs av fyra matcher för sitt slag i domarens bakhuvud, två för hans ilskna protester innan slaget, ett för att ha applåderat när han visades ut och ett för att han stannade kvar på läktaren istället för att lämna arenan efter att han visats ut.

Kan överklaga

Atletico, som vann matchen och dessutom är regerande ligamästare, kommer ledas av assistenten German Burgos istället. Simeone har dock tio matcher på sig att överklaga domen.

Simeone var dessutom redan avstängd i kvällens säsongens premiärmatch mot Rayo Vallecano på grund av en avstängning från förra säsongen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga 2014-2015

Mer i ämnet