Foto: Scanpix

Strömavbrott när Ravens vann nattens Super Bowl

Uppdaterad
Publicerad

Baltimore Ravens vann Super Bowl för andra gången i historien då de i natt vann med 34-31 mot San Francisco 49ers.

Finalen i Louisiana Superdome stadium bröts i 34 minuter på grund av ett strömavbrott i början på den andra halvleken då det blev mörkt på delar av planen. Då strömmen även hade gått inne i omklädningsrummen fick spelarna sitta kvar ute på arenan och invänta att matchen kunde komma igång igen.

Minuterna före avbrottet hade Ravens Jacoby Jones satt nytt finalrekord genom att springa 108 yards direkt på avspark och göra touchdown för ledning med 28-6.

San Francisco kom dock tillbaka efter strömavbrottet. Men trots 17 raka poäng lyckades de inte komma i fatt Ravens.

Segrare i sista matchen

Baltimores legendar Ray Lewis var kanske den som var gladast av alla efter finalsegern i Super Bowl mot San Francisco. Efter 17 säsonger är försvararens karriär över.

– Det finns inget bättre sätt än att få lämna planen sista gången som mästare. Och att få göra det med lagkamraterna. När man har Gud på sin sida finns det inget motstånd. Nu kan jag rida bort i solnedgången med min andra Superbowl-ring, säger Lewis.

Linjebacken säger att det som han minns mest från sin sista match var hur försvaret hanterade mållinjesituationen i slutet av matchen.

– Vi var trängda mot väggen och de hade tre chanser att ta poäng – men ingen fick panik, vi sade till varandra att om vi gjorde vårt jobb skulle de inte komma igenom, sade han.

Storebror slog lillebror

– Det var en av de mest otroliga mållinjesituationer som jag varit med om i karriären. Passande nog skedde den i Super Bowl.

Finalsegern var även en framgång för tränaren John Harbaugh som därmed slog lillebror Jim som tränar San Francisco.

–Härligt att vinna. Men det var tufft att möta brorsan efteråt. Jag sa att jag älskar honom och han sa grattis.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.