Tiger Woods gör ett försök att spela. Foto: TT Nyhetsbyrån

Woods till spel trots allt

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods medverkan i PGA-mästerskapen var högst osäker. Men efter en provrunda på nio hål under onsdagskvällen gav han klartecken – det blir spel trots allt.

Amerikanske golfstjärnan bröt i de inofficiella världsmästerskapen i helgen på grund av smärta i ryggen som han började känna efter andra slaget på andra hålet.

Hans medverkan i årets sista golfmajor, PGA-mästerskapen, som börjar på torsdag, var länge högst osäker. 38-åringen fick tillåtelse att förlänga registrerings-deadlinen, rapporterade BBC.

PGA-mästerskapen

I vanliga fall måste spelare bestämma sig klockan 17.00 kvällen före majorns start – men Woods tilläts ge sitt besked tio minuter före första slaget på Valhalla-banan i Louisville.

– Jag är optimistisk. Jag hoppas att han spelar, så jag gör sånt jobb jag gör normalt, sa caddien Joe LaCava.

Woods opererade sig i mars – var borta i tre månader – och om han svingar i PGA-mästerskapen blir det hans fjärde start sedan comebacken.

Kommer till spel trots allt

Under onsdagskvällen, svensk tid, gick Tiger Woods en provrunda på nio hål och enligt Reuters kommer han till spel.

– Jag har ingen smärta, säger han i ett uttalande.

Tiger Woods har aldrig missat tre majors under ett år sedan han spelade sin första som en 19-årig amatör 1995.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet