Foto: TT Nyhetsbyrån (genrebild)

Fullt förtroende för tränaren efter sexismanklagelserna

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens nyhet om att en tränare i bordtennislandslaget är utpekad för att agera sexistiskt mot spelare har spelargruppen och bordtennislandslagets sportchef, Mikael Andersson, mötts och pratat om saken.

– Tränaren har fullt förtroende från spelargruppen som är samlad här, säger Andersson till Aftonbladet.

Under nyårshelgen berättade bordtennisspelaren Ellen Holmsten på sin blogg att hon varit utsatt för sexism och olämpligt beteende av en person i ledande ställning. Och därför hoppat av verksamheten.

SVT Sport var i går i kontakt med Ellen Holmsten som uppger sig ha blivit utsatt för sexuella trakasserier och sexism av en person i ledande ställning inom bordtennisen. Saker som till slut ledde till att hon slutade.

Landslaget är just nu på läger i Eslöv och där valde sportchefen Mikael Andersson att samla spelargruppen för att diskutera uppgifterna. Och enligt Andersson finns det stöd för den utpekade tränaren bland spelargruppen.

– Tränaren har fullt förtroende från spelargruppen som är samlad här. Det finns ett starkt stöd för tränaren som förbundskapten i den här gruppen, det är inget snack om den saken, säger han till Aftonbladet.

SVT var i går i kontakt med bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling som vill hantera frågan i lugn och ro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.