Mikaela Laurén tycker att Erik Skoglund förtjänade segern. Foto: TT Nyhetsbyrån

Laurén kritiserar domarna: ”I Nyköping hade Erik vunnit”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen förlorade Erik Skoglund sin boxningsmatch mot britten Callum Smith efter domslut. Ett domslut som enligt kollegan Mikaela Laurén var felaktigt.

– Jag tycker att det var helt fel beslut. Jag hade Erik som vinnare alla dagar, sade hon i Viasats sändning.

I den elfte ronden tvingades Skoglund ta räkning och domarrösterna föll 116-112, 117-110 och 117-111. Därmed föll svensken ur World Boxing Super Series.

”Ledsen för Eriks skull”

Enligt Laurén skulle samma sak inte ha skett om matchen, som ägde rum i Liverpool, hade avgjorts i Sverige.

– Det är därför man inte vågar boxas på bortaplan. Jag hade Erik som vinnare alla dagar så ledsen för Eriks skull. I Nyköping hade han vunnit och det är för jävligt att man måste övertyga så mycket på bortaplan för att vinna, säger hon enligt Expressen.

”Roligare att bli bestulen”

Skoglund ville först inte uttala sig särskilt kraftigt om domarinsatsen, men efter att ha hört vad Laurén hade att säga blev han tuffare i sin kritik.

– Det känns extra surt när ni säger som ni gör. Men det är ju roligare att bli bestulen än att inte prestera, sade han till Viasat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.