Eurén klarade inte att gå upp i vikt – fick byta taktik

Uppdaterad
Publicerad

I London vann han OS-brons i 120-kilosklassen. Nu, fyra år senare, är det dags igen att tävla om olympisk medalj för brottaren Johan Eurén. Men hans egen viktklass finns inte längre, så istället får Eurén tävla mot tio kilo tyngre motståndare – i 130-kilosklassen.

Problemet är att Eurén inte har klarat av att gå upp i vikt som var planen. Han har försökt men det fungerade inte. Viktuppgång gjorde honom till en sämre brottare. I stället har han fått byta taktik inför OS i Rio, nu när han möter tio kilo tyngre brottare.

– Jag måste få dem att röra på sig och trötta ut dem, säger han till SVT Sport.

OS i Rio de Janeiro 2016

SVT Sport träffade Eurén på det sista lägret i Portugal inför avresan till Rio och pratade just om den nya taktiken och hur han ska kunna besegra motståndare som väger så myckt mer.

– Motståndarna ska inte riktigt få stå still, för de kraftmätningarna vinner jag inte. Då måste dem få röra på sig och trötta ut dem helt enkelt. Det är mycket konditionsträning, säger Eurén.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet