Caroline Wozniacki utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Danskan Caroline Wozniacki blev den högst rankade spelaren att åka ur årets US Open på damsidan efter att tjeckiskan Petra Cetkovska lyckats vinna med 6–4, 5–7, 7–6 (7–1).

Fjärderankade Wozniacki hade fyra matchbollar i tredje set men Cetkovska lyckades vända underläget tack vare en kraftfull forehand.

– Jag sa till mig själv att det är nu eller aldrig, så jag bara körde, sade tjeckiskan i en intervju direkt efter matchen.

US Open 2015

Cetkovska har sjunkit till plats 149 på rankingen efter att tidigare ha varit borta i sju månader på grund av en höftskada. Comebacken skedde i mars.

– Jag är så glad över att kunna vara tillbaka och tävla, det är fantastiskt för mig, sade 30-åringen som nu möter Flavia Pennetta i den tredje omgången.

Längsta US Open-matchen

På torsdagen slogs även ett rekord då den australienfödda brittiskan Johanna Konta slog nionderankade spanjorskan Garbine Muguruza, Wimbledonfinalist tidigare i sommar, i den hittills längsta dammatchen i US Open. Tre timmar och 23 minuter tog det för Konta att vinna med 7–6 (7–4), 6–7 (4–7), 6–2.

Efter Wozniacki och Muguruzas förluster är endast tre av de topp 10-rankade spelarna vidare till tredje omgången på damsidan: världsettan Serena Williams som jagar sin fjärde Grand Slam för året, andrarankade Simona Halep och femterankade Petra Kvitova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2015

Mer i ämnet