Movistars Alejandro Valverde (till höger) firar segern med Jose Rojas. Den senare fick senare ett tidstillägg på tre minuter. Foto: TT.

Fick kalldusch efter segerintervju

Uppdaterad
Publicerad

Det som började med ett segerjubel fastnade i halsen på Jose Rojas. Han ledde nämligen inte alls Katalonien runt utan hade blivit nedflyttad och är utan chans att hävda sig i tävlingen.

Efter att Movistar vunnit lagtempot på den andra etappen av Katalonien runt gav Jose Rojas segerintervjuer för dels lagsegern och dels att han var i ledning av den individuella tävlingen.

– Vi är verkligen i en bra position, hann den leende spanjoren säga i Eurosports sändning innan juryn studerat reprisbilderna.

En stund senare hade juryn gett spanjoren ett tidstillägg på tre minuter för att han knuffat fram sina lagkamrater i samband med byte av position i Movistarklungan.

Fick en minut för varje knuff

– Han låg sist i klungan och knuffade fram sina lagkamrater och fick en minut för varje knuff. Det är förbjudet att göra så, säger tävlingsledaren till Cycling News.

Ny ledare är lagkamraten rutinerade Alejandro Valverde. I morgon har tävlingen en tuff bergsetapp med tre toppar som ska passeras. 46 sekunder bakom finns Tour de France-specialisten Chris Froome och 1.15 efter finns Alberto Contador som framför allt nämns i sammandraget.

– Att ha Froome och Contador som utmanar kommer att göra det svårt att försvara ledningen, säger Valverde till Movistars hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.